Huom! Arvoisat jäsenet. Ottakaa kuvia tapahtumistamme sekä matkoistamme ja toimittakaa niitä kotisivujen ylläpitäjälle: terttu.taajoranta@gmail.com 

Uusi vuosi 2020 on avattu, toivotaan että tästä vuodesta tulee Oikein Hyvä Vuosi ;0).

20.1.2020 Sinikka Purola Oulu-selskapista kävi kerhossamme vierailulla ja kertoili mukavia juttuja Oulun historiasta.

21.1.2020 Ja saunasta pelkkä piippu jäljellä ja pieni kasa lautoja.

17.1.20 Ahkerat remontoijat Martti ja................

...............Pekka ovat purkaneet saunan katon.

17.1.20 Ja tässä purkamisen tulos, sauna ilman kattoa.

13.1.2020 Vuoden ensimmäisen kerhon juontajana toimi Hilkka Myllykangas ja....esitti myös hauskan kertomuksen Painonvartijoista........

.............ja Marjatta Kaitasuo esitti myös mukavia kertomuksia.

13.1.2020 Uuden vuoden 2020 ensimmäisessä kerhossa olikin tupa täynnä jäseniä, sekä ihan uusia että jo edellisinäkin vuosina mukana olleita.

13.1.2020 Olipa mukava, kun vuoden ensimmäinen kerho houkutteli toista sataa osallistujaa.

13.1.2020 maanantaikerhon osallistujia ilahduttavan paljon.

13.1.2020 Tässä lisää kerholaisia.

16.12.2019 vietimme puurojuhlaa Aleksinkulmassa. Tarjolla oli tietenkin riisipuuroa, soppaa ja torttukahvit. Väkeä oli saapunut runsaasti paikalle ja tunnelma oli oikein jouluinen. Kalevi Ilkka piti puuropuheen.

16.12.2019 Naiskuoro Virkeän laulajat loivat joulutunnelmaa puurojuhlaan esittämällä vanhoja joululauluja.

14.12.2019 Vietimme pikkujoulua teatterin merkeissä ja kävimme katsomassa Minna Lindgrenin kirjoittaman "Vihainen leski". Oikein sopiva esitys pikkujouluun ja varsinkin eläkeläisille. Hauska näytelmä ja hyvät näyttelijät. Ja muutenkin helposti samaistuttavissa näytelmän henkilöihin.

14.12.2019 Teatterin jälkeen söimme pikkujoululounaan teatteriravintolassa, tosi hyvää ruokaa ja monipuolista, jokaiselle jotakin. Lihaa ja kasviksia hyvin maustettuina.

14.10.2019 Lounaalla edelleenkin pikkujoulujen merkeissä.

14.12.2019 Pikkujoululounas teatteriravintolassa.

3.12.2019 Iloinen porukka menossa bussilla Helsinkiin Eläkeläiset Ry:n 60-vuotisjuhliin Kulttuuritalolle.

4.12.2019 Suurkuoro, jossa piti olla 60 laulajaa olikin kutistunut paljon pienemmäksi. Suurin osa oli meidän yhdistyksen Varttuneet- kuorolaisia. Antti Vainikainen johtaa kuoroa. säestäjinä oli pari haitaria, kitara ja koskettimet. Kuoro aloitti ja lopetti juhlan.

4.12.2019 Kaukaiset vieraat Kiinasta esittivät todella hienon tanssinumeron ja esiintymisvaatteet niin upeat. Katsomista kyllä riitti, kaikki liikkeet olivat varmasti niin hyvin harjoiteltuja, ettei virheitä näkynyt.

4.12.2019 Hki Kulttuuritalo Eläkeläiset Ry:n 60-vuotisjuhla. Tommi Pelkonen piti vauhdikkaan discon kaikille tanssinhaluisille.

9.12.2019 Viimeisessä vuoden 2019 johtokunnan kokouksessa ojennettiin kukat yhdistyksemme puheenjohtajalle Veikko Kettuselle. Elsi Suomela halaamassa...............

ja tässä vuorostaan Paula Häppäri saa päänsilityksen ja halauksen.

2.12.2019 Suvi Partanen johti ja säesti Kaisat ja Kustit kuoroa.

2.12.2019 Julkisen Alan Eläkeläisten kuoro Kaisat ja Kustit kävivät vierailulla maanantaikerhossa ja lauloivat Suomen itsenäisyyteen liittyviä lauluja tosi hyvin.

25.11.2019 Iloiset emännät onnistuneitten myyjäisten loppupotretissa. Heitä saamme kiittää todella hyvästä ruoasta ja tarjoilun ja kaiken muunkin mallikkaasta hoitamisesta.

25.11.2019 Rahakirstun vartija Elsi lopettelemassa ruoka- ja kahvilippujen myyntiä. Menekki olikin niin kova, että molemmat ruoat, sekä lihapullat että lohikeitto loppuivat. Ja kyllä olikin hyvät ruoat, maistuivat varmaan kaikille. Jorma pitää seuraa ja kaverina myy lippuja, jos oikein ruuhkaa tulee.

25.11.2019 Arpapöytä alkaa olla aika tyhjä jo arvonnan loppusuoralla. Erkillä vielä kahvipakettia ym. arvottavaa jäljellä.

25.11.2019 Myyjäisten onnenpyörän hoitajat Arvi ja Yrjö odottelevat porukkaa koittamaan onneaan.

25.11. Käsityökerhon vetäjä Raija kaverinaan Ritva tutkivat myytäviä tuotteita.

25.11.2019 Käsityökerholaisten ja muittenkin käsityönharrastajien valmistamia tuotteita tarjolla syysmyyjäisissämme Aleksinkulmassa.

15.11.2019 Jokilaaksojen Aluejärjestön syyskokous Kempeleen Työväentalolla. Meidän puheenjohtajalla Veikko Kettusella on asiaa porukalle.

15.11.2019 Syyskokouksen osanottajia eri yhdistyksistä............

............ja tässä lisää.

11.11.2019 Yhdistyksen syyskokouksen puheenjohtaja Kalervo Ukkola , sihteeri Paula Häppäri ja yhdistyksen puheenjohtaja Veikko Kettunen käymässä läpi kokouksen asialistaa.

11.11.2019 Yhdistyksen syyskokouksen osallistujia..............

.............ja tässä lisää.

24 -28.10.2019 Muusiikkikurssilla Kuntorannassa oli 35 erittäin innokasta ja motivoitunutta opiskelijaa uusien ja vanhojen laulujen parissa. Ja musiikinteorian, josta ei ehkä kaikkea omaksuttu, mutta kyllä niistä opeista jää jotain muhimaan tuonne johonkin takaraivoon. Mukana oli 5 soittajaa ja lisäksi ohjaajamme Ahti ja Sauli, joten saimme pystyyn melkoisen ison orkesterin. Mukana oli paljon uusia kasvoja, joten kurssien suosio jatkuu varmasti myös tulevina vuosina. Kurssi oli antoisa ja kaikilla oli varmaankin mukavaa, varsinkin viimeisen illan illanvietossa, jossa kaikki halukkaat saivat esittää omaa ohjelmaa. Halukkaita olikin runsaasti ja kasaan saatiin monipuolinen ja hauska ohjelma. Me oululaisethan olimme tietenkin mukana esittämässä, sekä koko porukalla, että naisporukalla. Meitä oli Oulusta 9 henkilöä. Olemme aina suurin ryhmä yksittäisestä järjestöstä, näin varmasti tulee jatkumaan myös seuraavilla kursseilla, koska meillä on niin mahtavat ohjaajat, ettei malta jättää kurssia väliin.

12.10.2019 Kaupungintalon juhlasalissa meidän yhdistyksen kuorojen järjestämään Syyskonserttiin oli saapunut väkeä melkein sali täyteen. Laulajat ja soittajat antoivat parasta osaamistaan ja yleisö oli innokkaasti mukana ja taputti säästelemättä kaikille esityksille. Konsertti onnistui kaikin tavoin mallikkaasti, ainoa miinus puoli oli, ettei väliajalle saatu sovittua kahvitarjoilua Serviisin kanssa. Mutta hyvin pärjättiin mehu- ja vesitarjoilulla.

12.10.2019 Kaupungintalon konsertissa Varttuneet-kuoro esiintymässä.

12.10.2019 Varttuneet-kuoro, Ahti Sepp flyygeliiiä ja Pentti Kellokoski kitaralla säestämässä. Vuorossa varmaan "Sydän rakastaa".

12.10.2019 Miesryhmä Iltarusko esiintymässä, Terho Kutilainen ja Pentti Kellokoski säestävät.

12.10.2019 Naiskuoro Virkeät esiintymässä Kaupungintalon konsertissa. Sai paljon kehuja kauniista lauluista.

12.10.2019 Konsertin lopuksi kukitettiin kuorojen johtajat ja säestäjät. Helmi kiittää Ahtia hyvästä työstä..................

ja Penttiä myös.

12.10.2019 Erkki kiittää meidän uutta haitaristi Terhoa mieskuoron säestämisestä.

Ruusun on saanut myös konsertin nuori vierailija 10-vuotias Nooa Hilli, joka flyygelillä taituroi niin upeasti, että aplodeista ei tahtonut loppua tulla, joten pitihän hänen soittaa yksi ylimääräinen kappale.

7.10.2019 Maanantaikerhossa lääkäri Hilkka tutki onnistuneesti kaikki potilaat, eikä mitään isompia kipuja tai tauteja löytynyt. Lopuksi kaikki potilaat pääsivät vielä yhteiskuvaan.

23.9.2019 Maanantaikerhossa esiintyi oman yhdistyksemme Senioritanssiryhmä "Sutjakat". Ja ihan sutjakkaastihan se meni ja yleisökin tuntui tykkäävän.

11.9.2019 Syksyn kuntokuurit on aloitettu ja jumppaajat venyvät parhaimpaansa Urheilutalon peilisalissa.

11.9.2019 Tässä salin toiselta puolelta. Jumppaajat niin hajallaan isossa salissa, etteivät mahtuneet samaan kuvaan.

5.9.2019 Kuntosaliporukka aloitti innolla uuden syyskauden ja peräti 28 kunnon kohentajaa oli paikalla.

6.8 vietimme Toppilan Möljällä Eläkeläiset Ry:n 60-vuotisjuhlaa kolmen aluejärjestön voimin. Yleisöä oli tullut paikalle ohjelmaa seuraamaan satamäärin. Avajaispuheen piti Martti Korhonen.

6.8. Toppilan Möljällä lappilaiset esittivät oman ideoimansa musiikkikuvaelman. Runonlausujanaiset esittivät vuorolukuna runoja ja kuoro lauloi aina välillä. Esiintyjät olivat eri puolilta Lappia.

6.8 Komeasti soi Finlandia sahallakin soitettuna Möljän viilenevässä illassa.

21.7.2019 teimme retken Suomussalmen Teatteri Retikkaan katsomaan nauruhermoja kutkuttavaa esitystä "Vesi kielellä". Meitä oli onnikkalastillinen eli lähemmäs 60 henkilöä enemmän tai vähemmän odottavalla mielellä, että minkälainen tämänvuotinen esitys mahtaa olla. Tiedettiinhän se toki, että kun Schroderus on käsikirjoittanut sen, niin kyllä siinä nauraa saa kaikenlaisella kohelluksella, mitä maalaiskylän asukkaat ja kuntapäättäjät saavat aikaan. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin ja katsojat poistuvat tyytyväisinä ja iloisina mukavasti vietetyn iltapäivän ansiosta.

14.7.2019 meidän yhdistyksen kulttuuripiknikkiin Hollihaan puistoon kerääntyi yleisöä ihan kivasti huolimatta uhkaavista sadepilvistä ja kylmästä tuulesta.

Kulttuuripiknikin aloitti meidän iso sekakuoro Varttuneet Ahdin säestyksellä. Kukkosen Erkkiä oli käynyt jututtamassa MTV:n toimittaja ja kehunut kuoron niin mahtavaksi, että kannattaisi ottaa osaa Talent-kilpailuun . Siinäpä olisi haastetta kylliksi!!!

...............Lauluryhmä Sinitaivas vähän kutistuneella kokoonpanolla oli myös mukana Ahdin säestyksellä.................

..............Veikko ja Pentti esittivät duona kitara-mandoliinimusiikkia ja Pentti lauloi jotain kreikkalaista ihan kreikan kielelläkin............

...............Meidän komea mieskuoro Iltarusko Pentin ja meidän uuden hanuristin Terho Kutilaisen säestyksellä esittivät meriaiheisia lauluja............

...........Naiskuoro Virkeät säestäjänä Pentti esiintyi myös...............

...........Senioritanssiryhmä Sutjakat esitti pari perinteistä senioritanssikappaletta...........

...............ja pari rivitanssia ruutupaidoissa, naiset iloisen punaisissa stetsoneissa ja miehet mustissa..........

9.7.2019 vietimme yhdistyksemme mökillä Hietasaaressa Eläkeläiset Ry:n 60-vuotisjuhlaan liittyvän yleisen yhteislaulutilaisuuden. Sääkin suosi meitä ja paikalle saapui porukkaa noin 70, mikä oli ilahduttavan suuri määrä. Lauloimme ja juonsimme tilaisuuden Veikon, Hilkan ja Tertun johdolla. Pentti säesti. Käytiin läpi kaikki 20 laulua, jotka Eläkeläiset Ry oli valinnut laulettavaksi. Tosi mukavia lauluja ja laulajat tuntuivat tykkäävän päätellen voimakkuudesta, jolla laulut kaikuivat varmaan pitkin Hietasaarta.

9.7.2019 Autoja ja pyöriä oli pihan täydeltä laulutahtumassamme..................

...........ja katoksen alle mahtuivat kaikkein innokkaimmat laulajat.

31.5.2019 vietimme Kympissä pitkäaikaisen yhdistyksemme jäsenen ja aktiivisen kuorolaisen Marjatta Rintalan syntymäpäiväjuhlia suurella joukolla. Tarjottavaa oli Päivi loihtinut niin paljon, että varmasti riitti kaikille. Oli voileipäkakkuja, täytekakkuja , kahvikakkua ja vielä pikkuleipiä. Hyvältä maistui kahvin kera. Marjatan sukulaiset olivat toivoneet kuorojen esiintyvän, joten kaikki meidän kuorot lauloivat siellä Ahti Seppin johdolla. Hyvin mahduttiin, vaikka välillä olikin aika tiivis tunnelma, koska oli niin sateinen päivä, ettei ulkona voinut olla.

Senioritanssijoiden ja liikunnan kauden päättäjäisiä vietettiin kesäkoti Kympissä Hietasaaressa 27.5.2019. .....

.... Sää suosi juhlijoita ja iloinen puheensorina kuului koko pihapiirin alueella. ...

.... Salaattia, makkaroita, patonkia ja kakkukahveja riitti kaikille. Vielä kun Suomi oli voittanut edellisiltana jääkiekon MM kultaa, jutun tynkää riitti koko päivän ajan. ;0)

22.5.2019 Kesäkoti Kymppi on saanut ahkerien talkoolaisten voimin uuden komean maalipinnan. Kyllä nyt kelpaa kesäpäiviä viettää siellä. Maali on oikeasti vihreä, mutta puhelin vääristää noita värejä niin paljon, että näyttää harmaalta.

22.5.2019 Keväiset siivoustalkoot Kympissä. Oli kyllä mukava talkoilla, kun sattui lämmin ja aurinkoinen päivä. Marja-Leena ja Aimo lastaamassa risuja peräkärryyn kaatopaikalle vietäväksi.

Tässä vielä Kympin kuva eri suunnalta.

22.5.2019 Hilkka pesemässä tuoleja, etteivät vierailijat sotke vaatteitaan.

Aira jynssäämässä miesten vessaa,

22.5.2019 Arvi, Pekka ja Seppo siirtämässä ylimääräisiä tavaroita varastoon.

Eila ja Erkki pihan haravointihommissa.

22.5.2019 Kympin pikkukamari suorastaan hohtaa puhtauttaan, kun Maija, Hilkka ja Sivi oikein panivat luutut heilumaan.

Lisää talkooporukkaa tulossa. Hilkka ja Erkki suunnittelevat, mitä tekisivät.

22.5.2019 Katos menee vauhdikkaasti paikoilleen, kun miehet yksissätuumin oikein yrittävät. Vähän meinasi tuuli riepotella pressua, mutta hyvin miehet onnistuivat laittamaan sen paikoilleen.

Sisällä tuvassa emäntä Päivi keittää makkarapotut ja kakkukahvit talkoolaisille palkaksi kovasta työstä. Keitto maistui kyllä niin hyvältä pitkän aamun jälkeen, kun nälkä jo vähän kurni suolissa.

13.5.2019 vietimme kerhossa äitienpäivää. Pari ämpäriä ruusuja odottamassa äitejä kuoron poikien kukitettaviksi.

13.5.2019 Tuomirovasti Satu Saarinen äitien (ja yhden isän) kanssa kakkukahveilla.

13.5.2019 Tuomiorovasti Satu Saarinen puhui kauniisti äideille ja kertoili omista vahvoista mummoistaaan ja äidistä, jotka kaikki ovat vaikuttaneet hänen elämäänsä ja olleet tukena aina tarvittaissa.

13.5.2019 Äitejä ja isiäkin oli runsaslukuisina paikalla nauttimassa lasten ja Iltaruskon lauluesityksistä ja kakkukahveista.

13.5.2019 Lisää äitejä nauttimassa kakkukahveista.