Huom! Arvoisat jäsenet. Ottakaa kuvia tapahtumistamme sekä matkoistamme ja toimittakaa niitä kotisivujen ylläpitäjille: terttu.taajoranta@gmail.com tai teuvo.blomster@gmail.com

Uusi vuosi 2019 on avattu, toivotaan että tästä vuodesta tulee Oikein Hyvä Vuosi ;0).

15.11.2019 Jokilaaksojen Aluejärjestön syyskokous Kempeleen Työväentalolla. Meidän puheenjohtajalla Veikko Kettusella on asiaa porukalle.

15.11.2019 Syyskokouksen osanottajia eri yhdistyksistä............

............ja tässä lisää.

11.11.2019 Yhdistyksen syyskokouksen puheenjohtaja Kalervo Ukkola , sihteeri Paula Häppäri ja yhdistyksen puheenjohtaja Veikko Kettunen käymässä läpi kokouksen asialistaa.

11.11.2019 Yhdistyksen syyskokouksen osallistujia..............

.............ja tässä lisää.

24 -28.10.2019 Muusiikkikurssilla Kuntorannassa oli 35 erittäin innokasta ja motivoitunutta opiskelijaa uusien ja vanhojen laulujen parissa. Ja musiikinteorian, josta ei ehkä kaikkea omaksuttu, mutta kyllä niistä opeista jää jotain muhimaan tuonne johonkin takaraivoon. Mukana oli 5 soittajaa ja lisäksi ohjaajamme Ahti ja Sauli, joten saimme pystyyn melkoisen ison orkesterin. Mukana oli paljon uusia kasvoja, joten kurssien suosio jatkuu varmasti myös tulevina vuosina. Kurssi oli antoisa ja kaikilla oli varmaankin mukavaa, varsinkin viimeisen illan illanvietossa, jossa kaikki halukkaat saivat esittää omaa ohjelmaa. Halukkaita olikin runsaasti ja kasaan saatiin monipuolinen ja hauska ohjelma. Me oululaisethan olimme tietenkin mukana esittämässä, sekä koko porukalla, että naisporukalla. Meitä oli Oulusta 9 henkilöä. Olemme aina suurin ryhmä yksittäisestä järjestöstä, näin varmasti tulee jatkumaan myös seuraavilla kursseilla, koska meillä on niin mahtavat ohjaajat, ettei malta jättää kurssia väliin.

12.10.2019 Kaupungintalon juhlasalissa meidän yhdistyksen kuorojen järjestämään Syyskonserttiin oli saapunut väkeä melkein sali täyteen. Laulajat ja soittajat antoivat parasta osaamistaan ja yleisö oli innokkaasti mukana ja taputti säästelemättä kaikille esityksille. Konsertti onnistui kaikin tavoin mallikkaasti, ainoa miinus puoli oli, ettei väliajalle saatu sovittua kahvitarjoilua Serviisin kanssa. Mutta hyvin pärjättiin mehu- ja vesitarjoilulla.

12.10.2019 Kaupungintalon konsertissa Varttuneet-kuoro esiintymässä.

12.10.2019 Varttuneet-kuoro, Ahti Sepp flyygeliiiä ja Pentti Kellokoski kitaralla säestämässä. Vuorossa varmaan "Sydän rakastaa".

12.10.2019 Miesryhmä Iltarusko esiintymässä, Terho Kutilainen ja Pentti Kellokoski säestävät.

12.10.2019 Naiskuoro Virkeät esiintymässä Kaupungintalon konsertissa. Sai paljon kehuja kauniista lauluista.

12.10.2019 Konsertin lopuksi kukitettiin kuorojen johtajat ja säestäjät. Helmi kiittää Ahtia hyvästä työstä..................

ja Penttiä myös.

12.10.2019 Erkki kiittää meidän uutta haitaristi Terhoa mieskuoron säestämisestä.

Ruusun on saanut myös konsertin nuori vierailija 10-vuotias Nooa Hilli, joka flyygelillä taituroi niin upeasti, että aplodeista ei tahtonut loppua tulla, joten pitihän hänen soittaa yksi ylimääräinen kappale.

7.10.2019 Maanantaikerhossa lääkäri Hilkka tutki onnistuneesti kaikki potilaat, eikä mitään isompia kipuja tai tauteja löytynyt. Lopuksi kaikki potilaat pääsivät vielä yhteiskuvaan.

23.9.2019 Maanantaikerhossa esiintyi oman yhdistyksemme Senioritanssiryhmä "Sutjakat". Ja ihan sutjakkaastihan se meni ja yleisökin tuntui tykkäävän.

11.9.2019 Syksyn kuntokuurit on aloitettu ja jumppaajat venyvät parhaimpaansa Urheilutalon peilisalissa.

11.9.2019 Tässä salin toiselta puolelta. Jumppaajat niin hajallaan isossa salissa, etteivät mahtuneet samaan kuvaan.

5.9.2019 Kuntosaliporukka aloitti innolla uuden syyskauden ja peräti 28 kunnon kohentajaa oli paikalla.

6.8 vietimme Toppilan Möljällä Eläkeläiset Ry:n 60-vuotisjuhlaa kolmen aluejärjestön voimin. Yleisöä oli tullut paikalle ohjelmaa seuraamaan satamäärin. Avajaispuheen piti Martti Korhonen.

6.8. Toppilan Möljällä lappilaiset esittivät oman ideoimansa musiikkikuvaelman. Runonlausujanaiset esittivät vuorolukuna runoja ja kuoro lauloi aina välillä. Esiintyjät olivat eri puolilta Lappia.

6.8 Komeasti soi Finlandia sahallakin soitettuna Möljän viilenevässä illassa.

21.7.2019 teimme retken Suomussalmen Teatteri Retikkaan katsomaan nauruhermoja kutkuttavaa esitystä "Vesi kielellä". Meitä oli onnikkalastillinen eli lähemmäs 60 henkilöä enemmän tai vähemmän odottavalla mielellä, että minkälainen tämänvuotinen esitys mahtaa olla. Tiedettiinhän se toki, että kun Schroderus on käsikirjoittanut sen, niin kyllä siinä nauraa saa kaikenlaisella kohelluksella, mitä maalaiskylän asukkaat ja kuntapäättäjät saavat aikaan. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin ja katsojat poistuvat tyytyväisinä ja iloisina mukavasti vietetyn iltapäivän ansiosta.

14.7.2019 meidän yhdistyksen kulttuuripiknikkiin Hollihaan puistoon kerääntyi yleisöä ihan kivasti huolimatta uhkaavista sadepilvistä ja kylmästä tuulesta.

Kulttuuripiknikin aloitti meidän iso sekakuoro Varttuneet Ahdin säestyksellä. Kukkosen Erkkiä oli käynyt jututtamassa MTV:n toimittaja ja kehunut kuoron niin mahtavaksi, että kannattaisi ottaa osaa Talent-kilpailuun . Siinäpä olisi haastetta kylliksi!!!

...............Lauluryhmä Sinitaivas vähän kutistuneella kokoonpanolla oli myös mukana Ahdin säestyksellä.................

..............Veikko ja Pentti esittivät duona kitara-mandoliinimusiikkia ja Pentti lauloi jotain kreikkalaista ihan kreikan kielelläkin............

...............Meidän komea mieskuoro Iltarusko Pentin ja meidän uuden hanuristin Terho Kutilaisen säestyksellä esittivät meriaiheisia lauluja............

...........Naiskuoro Virkeät säestäjänä Pentti esiintyi myös...............

...........Senioritanssiryhmä Sutjakat esitti pari perinteistä senioritanssikappaletta...........

...............ja pari rivitanssia ruutupaidoissa, naiset iloisen punaisissa stetsoneissa ja miehet mustissa..........

9.7.2019 vietimme yhdistyksemme mökillä Hietasaaressa Eläkeläiset Ry:n 60-vuotisjuhlaan liittyvän yleisen yhteislaulutilaisuuden. Sääkin suosi meitä ja paikalle saapui porukkaa noin 70, mikä oli ilahduttavan suuri määrä. Lauloimme ja juonsimme tilaisuuden Veikon, Hilkan ja Tertun johdolla. Pentti säesti. Käytiin läpi kaikki 20 laulua, jotka Eläkeläiset Ry oli valinnut laulettavaksi. Tosi mukavia lauluja ja laulajat tuntuivat tykkäävän päätellen voimakkuudesta, jolla laulut kaikuivat varmaan pitkin Hietasaarta.

9.7.2019 Autoja ja pyöriä oli pihan täydeltä laulutahtumassamme..................

...........ja katoksen alle mahtuivat kaikkein innokkaimmat laulajat.

31.5.2019 vietimme Kympissä pitkäaikaisen yhdistyksemme jäsenen ja aktiivisen kuorolaisen Marjatta Rintalan syntymäpäiväjuhlia suurella joukolla. Tarjottavaa oli Päivi loihtinut niin paljon, että varmasti riitti kaikille. Oli voileipäkakkuja, täytekakkuja , kahvikakkua ja vielä pikkuleipiä. Hyvältä maistui kahvin kera. Marjatan sukulaiset olivat toivoneet kuorojen esiintyvän, joten kaikki meidän kuorot lauloivat siellä Ahti Seppin johdolla. Hyvin mahduttiin, vaikka välillä olikin aika tiivis tunnelma, koska oli niin sateinen päivä, ettei ulkona voinut olla.

Senioritanssijoiden ja liikunnan kauden päättäjäisiä vietettiin kesäkoti Kympissä Hietasaaressa 27.5.2019. .....

.... Sää suosi juhlijoita ja iloinen puheensorina kuului koko pihapiirin alueella. ...

.... Salaattia, makkaroita, patonkia ja kakkukahveja riitti kaikille. Vielä kun Suomi oli voittanut edellisiltana jääkiekon MM kultaa, jutun tynkää riitti koko päivän ajan. ;0)

22.5.2019 Kesäkoti Kymppi on saanut ahkerien talkoolaisten voimin uuden komean maalipinnan. Kyllä nyt kelpaa kesäpäiviä viettää siellä. Maali on oikeasti vihreä, mutta puhelin vääristää noita värejä niin paljon, että näyttää harmaalta.

22.5.2019 Keväiset siivoustalkoot Kympissä. Oli kyllä mukava talkoilla, kun sattui lämmin ja aurinkoinen päivä. Marja-Leena ja Aimo lastaamassa risuja peräkärryyn kaatopaikalle vietäväksi.

Tässä vielä Kympin kuva eri suunnalta.

22.5.2019 Hilkka pesemässä tuoleja, etteivät vierailijat sotke vaatteitaan.

Aira jynssäämässä miesten vessaa,

22.5.2019 Arvi, Pekka ja Seppo siirtämässä ylimääräisiä tavaroita varastoon.

Eila ja Erkki pihan haravointihommissa.

22.5.2019 Kympin pikkukamari suorastaan hohtaa puhtauttaan, kun Maija, Hilkka ja Sivi oikein panivat luutut heilumaan.

Lisää talkooporukkaa tulossa. Hilkka ja Erkki suunnittelevat, mitä tekisivät.

22.5.2019 Katos menee vauhdikkaasti paikoilleen, kun miehet yksissätuumin oikein yrittävät. Vähän meinasi tuuli riepotella pressua, mutta hyvin miehet onnistuivat laittamaan sen paikoilleen.

Sisällä tuvassa emäntä Päivi keittää makkarapotut ja kakkukahvit talkoolaisille palkaksi kovasta työstä. Keitto maistui kyllä niin hyvältä pitkän aamun jälkeen, kun nälkä jo vähän kurni suolissa.

13.5.2019 vietimme kerhossa äitienpäivää. Pari ämpäriä ruusuja odottamassa äitejä kuoron poikien kukitettaviksi.

13.5.2019 Tuomirovasti Satu Saarinen äitien (ja yhden isän) kanssa kakkukahveilla.

13.5.2019 Tuomiorovasti Satu Saarinen puhui kauniisti äideille ja kertoili omista vahvoista mummoistaaan ja äidistä, jotka kaikki ovat vaikuttaneet hänen elämäänsä ja olleet tukena aina tarvittaissa.

13.5.2019 Äitejä ja isiäkin oli runsaslukuisina paikalla nauttimassa lasten ja Iltaruskon lauluesityksistä ja kakkukahveista.

13.5.2019 Lisää äitejä nauttimassa kakkukahveista.

6.5.2019 Maanantaina kerhossa vierailivat maahanmuuttajataustaiset Bouchra, Nuran ja Anastasia Elinan johdolla. Elina työskentelee Puolivälinkankaalla maahanmuuttajanuorten parissa. Nuoret kertoivat taustastaan ja Suomeen tulostaan ja olipa heillä mukanaan perinteisiä pukujakin, joita naiset käyttävät heidän kotiseuduillaan.

5.5.2019 Walon tanssien reippaat emännät keittelivät kahvit ja paistoivat pannarit tanssiväelle, jota olikin liikkeellä niin runsaasti, että meinasi pannaritkin loppua. Selvittiin kuitenkin kunnialla ja tanssijat olivat tyytyväisiä hyviin pannarikahveihin.

5.5.2019 Tuomo Jussinniemi täytti pyöreitä vuosia 29.4.2019. Juhlimme Tuomon kanssa Walolla 5.5 tanssien ja kakkua syöden. Veikko ojensi Tuomolla adressin pienen puheen saattelemana.

29.4.2019 Tarmon Pohjan Akat kävivät tanssimassa maanantaikerhossa ihanan valssin Tahdon tanssia kanssasi valssin.

Ja sitten vähän reippaaampaa Jenkkakahvojen merkeissä.

25.4.2019 Valkean kesäkadun Tanssitapahtumassa yhdistyksemme Senioritanssijat kävivät tanssailemassa kaksi rivitanssia.

22.4 Tanssahdeltiin taas Walolla lämpimän keväisen kelin vallitessa. Keittiön reippaat tyttäret piti huolen, että makeat pannarikahvit oli jälleen kerran tanssiväen nautittavissa. .....

.... Porstuvan uuttera järkkäriporukka huolehti väen turvallisuudesta tuttuun tyyliinsä ja siunautuipa välillä jutustelutuokioitakin heidän kanssaan, jotka tanssin pyöretistä ehtivät läppää heittämään. Homma toimii hienosti, kun sekä keittiössä, että järjestysmies puolella on kokeneet ammatti-ihmiset hommia hoitamassa. ;0)

5.4.2019 perjantaina juhlimme kuoroharjoitusten tauolla Terttu Pulkkisen, Paula Häppärin ja Erkki Kukkosen syntymäpäiviä. Yhteensä tuli vuosia täyteen 235. Tarjolla oli voileipä- ja täytekakkua kahvin kera. Koko kuoroporukka lauloi Ystävälle laulun ja Iltarusko onnitteli myös laulaen.

Maanantaina 1.4.2019 Pidettiin yhdistyksen myyjäiset. Heti kun pommasi eteisaulasta tupaan, pääsi rulluuttaan rulettia. Pöytä notkui palkintoja ja kun kohalle sattui, sai voiton kainaloon. Eikä voitto ollut mitään aprillia vaikka olikin aprillipäivä. Siis tavaraa puhtaana kainaloon. ....

... Rulettipöytää vastapäätä, rönsyili runsas arpajaisvoittojen pöytä. Arpoja möi aina niin iloiset kauppiaat, vaikka nyt onkin jotain vakavampaa jutun aihetta???....

.... Ruoka teki kauppansa, onhan niin edullista ja tietenkin aina niii´iin hyväää......

...... Ahkerat kätöset oli kutoneet niin somia sukkia, jotta kauppansa teki nekin. Ne oli taas niin mukavat myyjäiset ;0))