Tämä sivu on avattu Sinua varten.

Takanas on pitkä tie, se tarinoita täynnä lie? 
Kerro meille, kerro heille, kerro, kerro tovereille. Tao tarina turuille, runo riimitä riveille ;O)  tb.

Juttuja, runoja, matkakertomuksia ja vaikkapa ohjelmavinkkejä voi lähettää sähköposti-osoitteeseen:
terttu.taajoranta@gmail.com tai WhatsAppilla numeroon 0405465661.

Kuorokonsertti 7.5.2022

Vihdoin, 2,5 vuoden koronapaussin jälkeen, pääsimme pitämään kevätkonsertin. Konsertti pidettiin Koskelankylän Walolla ja huolimatta siitä, että samalle päivälle osui 2 muutakin konserttia, joilla on suunnilleen sama kohderyhmä, yleisöä kertyi kuitenkin lähes sali täyteen.
Kuorojaoston vetäjä Erkki Kukkonen toivotti aluksi vieraat tervetulleiksi ja varsinaisena juontajana toimi Antero Mikkonen.
Varttuneet-sekakuoro aloitti konsertin mahtipontisest laulamalla Hebrealaisten orjien kuoron oopperasta Nabucco.  Me laulajatkin tykkäämme laulaa sitä tosi paljon ja Ahti Seppin innostavalla ohjauksella olemme oppineet  esittämään sen aika mahtavasti. Palautteen perusteella yleisökin tuntui olevan samaa mieltä.
Hebrealaisesta siirryimme sujuvasti Anttilan keväthuumauksen kautta Armaan läheisyyteen ja Soi laulu hiljaa johdatti kuoron NMKY:n Lauluflikkojen kanssa yhteisesitykseen Ootkos kuullut meijän pässiä ja Karhunpeijaispolkka. Taisi olla konsertin parasta antia yleisön reaktioista päätellen. Lauluflikat esittivät vielä Ahti Seppin johdolla Äideistä parhaan, Lisko-diskon ja Viimeisen mammutin, joista yleisö nautti täysin siemauksin.
Seuraavana ohjelmassa oli upea Ahti Seppin ja Marja-Leena Vaaran yhteinen Kantele-esitys Kevään apreggio, joka oli heidän oma sävellyksensä.
Mieskuoro Iltarusko jatkoi konserttia esittämällä Kevätkoivun, Äidin sydän, Merimiehen kaipaus ja yhden encorekappaleen Pentti Kellokosken johdolla Terho Kutilaisen säestäessä haitarilla.
Väliajalla oli tarjolla kahvia kuorolaisten leipomien kakkujen kera ja arvonnassa ihanat lahjakorit (7 kpl) ja pari kahvipakettia.
Naiskuoro Virkeät jatkoi konserttia esittämällä laulut Ilta, Kissankello ja Sydämeni tyhjä huone Pentti Kellokosken säestäessä.
Varttuneet-kuoron toinen osio käsitti laulut Rinnakkain, Ultra Bran Savanni nukahtaa ja  Sinä lähdit pois sekä Mökki laidassa maantien ja Chydeniuksen Kalliolle kukkulalle. Konsertti lopetettiin yhtä mahtipontisesti kuin aloitettiinkin sillä encorekappaleena oli Siirtotyöläinen.
Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut konsertti, josta kuuluu kiitokset Ahti Seppille, koska hän jaksaa aina opettaa ja kannustaa meitä, Erkki Kukkoselle, joka on hoitanut kaikki käytännön järjestelyt ja Pentti Kellokoskelle ohjauksesta ja säestyksestä ja tietenkin hanuristi Terho Kutilaiselle säestyksestä. Erityiskiitokset NMKY:n Lauluflikoille raikkaista esityksistä, jotka toivat hienon lisän konsertiin ja tietenkin kaikille kuorolaisille myös kiitokset.

Konserttia muistellen kirjoittiTerttu.


Retki Rokualle 13 - 14.8.2020

Kylläpäs meillä, 10 hengen ryhmällä, olikin mukava reissu Rokuan Kuntokeskukselle. Matkaa tehtiin kimppakyydeillä.
Perillä tulokahvien jälkeen, kassit jouduttiin laittamaan säilöön, koska huoneita ei oltu vielä siivottu.
Teimme kävelyretken vanhaa "junarataa" pitkin, mustikka-apajien välistä, kohti Rokuan Hovia. Matkan varrella näkyi useita uusia mökkejä.
Pienen huilaustauon jälkeen, takaisin kuntsarille, osa toista reittiä kuin tullessa. Kuntokeskukseen tultuamme, saimmekin jo huoneitten avaimet ja pääsimme "kotoutumaan".Nälkäkin oli jo ehtinyt tulla, mutta onneksi ruoka-aika oli käsillä ihan välittömästi. Tunnetusti "kuntsarin" ruoka on hyvää ja monipuolista ja niin nytkin.
Pienten ruokalepojen jälkeen kylpylään nauttimaan sen monipuolisista palveluista. Osa uskaltautui jopa altaaseen uimaan, vaikka vesi oli tosi kylmää. Sitten pidimme hiukan siestaa ennen iltarientoja. Talon puolesta ei ollut ohjelmaa, mutta mehän osasimme keksiä itse omaa ohjelmaa. Pidimme nuotioillan omilla eväillä ja hauskaa oli. Loppuillan ohjelmassa SkiBon pelaamista isolla porukalla. Naurua riitti niin paljon, että ikävuosia tuli lisää varmaan kymmenen. Kyllä aivot saivat kyytiä. 
Vaikka reissu oli vain yhden yön yli, mukavat muistot jäivät muisteltaviksi ja aiomme ottaa vielä uusiksi (joskus).
Kiitokset koko poppoolle!!!!
Kirjoitti Eeva
Eläkeläiset Ry:n 60-vuotisjuhla 4.12.2019

Jokilaaksojen Aluejärjestö organisoi yhdistyksilleen reissun juhlaan. Meitä tuli kaikista yhdistyksistä yhteensä 60 hengen bussi kahta vaille täyteen. Suurin määrä osallistujista oli meidän yhdistyksestä. Kuorolaisia oli parikymmentä ja loput sitten muita jäseniä. Matkan johtajana toimi Kaarina Paaso Iin Eläkeläisistä.

Matkaan lähdettiin tiistaiaamuna kuudelta Juntusen Liikenteen bussilla Oulun linja-autoasemalta, seuraavaksi kyytiin otettiin porukkaa Kempeleen Työväentalolta ja sitten vielä Pyhäsalmelta.
Ennen lähtöä tuntui, että miten sitä jaksaa istua koko pitkän päivän linja-autossa, mutta yllättävän mukavasti matka meni. Pysähdyttiin kolme kertaa, kaksi lyhyempää ja yksi 45 min. tauko, jolloin kaikki nälkäiset saivat vatsansa täyteen ABC:n noutopöydästä. Jokainen kulutti aikaansa miten parhaiten osasi, seurustelemalla kaverien kanssa, lukemalla, ristikoita täyttämällä, kutomalla tai vain katselemalla ohikiitäviä maisemia.
Illalla, siinä puoli viiden paikkeilla saavuimme sitten Helsingin Scandic Kallio-hotelliin. Hotelli oli ihan hyvä ja mukavat sängyt. Lisäksi se oli ihan vain parin sadan metrin päässä Kulttuuritalolta, jossa varsinainen juhla pidettiin keskiviikkona.

Keskiviikkona olimme koko päivän Kulttuuritalolla, esiintyjät harjoittelivat omia juttujaan, äänimiehet säätelivät äänentoiston kuntoon ja lisäksi siellä oli erilaisia esitelmiä mm. Kalevi Kivistö piti omansa.
Itse juhla alkoi puoli neljältä, Martti Korhonen piti juhlapuheen. Kuoro lauloi juhlan aluksi ja lopuksi. Kuorossa piti olla 60 henkilöä, mutta ei meitä ollut hetikään niin paljon. Meitä oululaisia Varttuneet-kuorolaisia suurin osa.
Säestämässä oli muutama haitari, kitara ja koskettimet. Antti Vainikainen johti kuoroa ja paria pientä mokaa lukuunottamatta, laulut onnistuivat oikein hyvin. Juhlan lopuksi oli sitten tanssiakin pari tuntia.

Kotiin lähdimme sitten torstaiaamuna kymmenen jälkeen. Kotimatka meni samaan tapaan kuin menomatkakin ja illalla kahdeksan paikkeilla olimme taas Oulussa. 
Kaiken kaikkiaan oli mukava juhlareissu, ainoa huono puoli oli Kulttuuritalolla tarjottu ruoka, ei ollut tosiaankaan oikein maittavaa, mutta kyllähän sillä nälkä lähti vähäksi aikaa.

Terttu

Musiikkikurssi Kuntorannassa 24-28.10.2019

Olipa kyllä tosi harmaa ja tihkusateinen torstaiaamu, varmaan koko syksyn harmain aamu, kun meidän kurssilaiset starttasivat kohti Varkautta ja Kuntorantaa.
Päivän harmaus ei meitä haitannut, vaan iloisin mielin pakkasimme autot lähtövalmiiksi.  Ensimmäinen kahvi- ja lepopaikka oli tietenkin tavan mukaan Pulkkilan ABC. Siellä pysähdymme joka kerta mennessämme  Kuntorantaan. Hyvät kahvit ja pullat antoivat energiaa jatkaa taas matkaa kohti Iisalmea ja sääkin alkoi selkenemään pikku hiljaa. Toinen lepopaikka oli Lapinlahden Liisa ja Matti, sekin jo tavaksi tullut, kun joka reissu pysähdymme siellä. Seuraava olikin sitten jo Kuntoranta, jonne saavuimme kolmen jälkeen iltapäivällä.
 
Päivällisen jälkeen Tiina Rajala ja Ahti ja Sauli pitivät kurssilaisille infotilaisuuden kertoen kurssin sisällöstä ja kaikista muistakin asioista, jotka on hyvä tietää kurssin aikana. Nyt oli kurssille saapunut paljon sellaisia laulajia, joita ei ole ollut aikaisemmin mukana. Tosi hyvä juttu, että kurssit kiinnostavat isompaa joukkoa eläkeläisiä. Me oululaisethan olemme aina suurin mukana oleva ryhmä.

Joka päivä aloitimme klo 9:00 Ahdin pitämällä jumpalla ja äänenavauksella. Sitten olimmekin jo valmiita aloittamaan. Ensimmäisenä päivänä lauloimme niitä lauluja ,jotka tulevat suurkuoron esitettäväksi Eläkeläiset Ry:n 60-vuotisjuhlassa Helsingin Kulttuuritalolla. Päivällä lounaan aikana kävimme joka päivä kiertämässä kanavalenkin, sai vähän happea ja uutta virtaa iltapäiväksi. Päivät loppuivat aina 16:30, jolloin päivällisen tarjoilu alkoi. 

Iltaisin lauloimme karaokea ja tanssimmekin. Ravintola suljettiin joka päivä ennen yhtätoista, joten jouduimme aina hyvissä ajoin nukkumaan ja jaksoimme seuraavan päivän opetukset omaksua väsymättä.
Uutta kurssilla oli teoriaopetus, sitä ei ole aikaisemmilla kursseilla ollut. Hyvin Ahti ja Sauli opettivat, mutta tuskin siitä kovin suuri osa jäi tuonne mielen muistiin. Hyvä kuitenkin, jos jotain.
Uusia lauluja oli kuulemma kassillinen mukana Ahdilla ja Saulilla, heidän omien sanojen mukaan.
Uudet laulut ovatkin aina mukavia opeteltavia ja saamme ottaa niitä kurssiohjelmistoon mukaan.

Yhtenä iltana meillä oli sitten ohjelmallinen iltama, jossa kaikki halukkaat saivat esittää omaa ohjelmaa. Ohjelmaa kertyikin 1,5 tunnin ajan, Ja tasokasta ohjelmaa. Kaikki viihtyivät hyvin ja innokkaina esittivät ohjelmiaan. Vaikka olemme eläkeläisiä, ei sitä huomaa ohjelmista eikä esittäjistä, niin innostuneita kaikki ovat.

Kotimatkalle lähdimme maanantaiaamuna lyhyen kurssiyhteenvedon ja lähtöhalausten jälkeen. Matka meni hyvin yhdellä pysähdyksellä Lapinlahdella ja kotona olimme hyvissä ajoin iltapäivällä.

Kaiken kaikkiaan erittäin mukava kurssi ja meidän porukkahan on varmasti mukana myös seuraavilla kursseilla.

Kaikille hyvää syksyä ja joulun odotusta!!

Terttu


Syyskonsertti


Varttuneet kuoro ja kaksi lauluryhmää, Virkeät ja Iltarusko, pitivät konsertin Kaupungintalon juhlasalissa 12.10.2019.

Meillä oli vierailijana ihana Nooa Hilli, joka sai ohjelmallaan yleisön ihan haltioitumaan, vaikka ikää oli vasta 10 vuotta.

Varttuneet kuoroa johti ja säesti Ahti Sepp ja Virkeitä ohjasi ja säesti Pentti Kellokoski. Iltaruskoa ohjasi Pentti Kellokoski ja säesti Terho Kutilainen.

Kaikki ryhmät antoivat parastaan ja kuului kivoja kommentteja, että yleisö oli tyytyväinen.

Kuulijoita oli saapunut melkein koko sali täyteen ja olimme tyytyväisiä siitä, että saatoimme ilahduttaa yleisöä, jopa liikutukseen saakka.

Suuret kiitokset lauluryhmien vetäjille, kuorolaisille sekä talkoolaisille, sekä myös POP pankille ilmoituksesta ohjelmalehtiseen.

Hyvää talven odotusta kaikille.


Helmi


Puistopiknik

Sunnuntaiaamu 14.7.2019 valkeni Oulun korkeudella koleassa säässä. On siis heinäkuu ja mittari näyttää aamu kymmenen aikoihin +10 astetta. "Täh" onko totta että on näin kylmä, kun viime vuonna samoihin aikoihin oli n.+25 ja tukalan kuuma? Totta kuin vesirotta, mutta tällaistahan se on näillä korkeuksilla, kyllä ne keskiarvot ajallaan tasaantuu.

Oulun Työväen Eläkeläisillä on tänään järjestettävänään Oulun Hollihaassa puistopiknik klo.14-16:00. Sinne siis, vaatetus sään mukaisesti ja ei kun menoksi. Yhdistyksen kuorot ja lauluryhmät: Varttuneet, Virkeät, Iltarusko ja Sinitaivas, sekä senioritanssiporukka Sutjakat, huolehtii koko kahden tunnin ohjelmasta.

Kuorojen on määrä olla paikalla klo.13:00 ja saavumme noihin aikoihin Oulun Urheilutalon parkille, josta marssimme porukalla n.100m päässä olevalle piknikpaikalle. Jo matkalla joku heittää ilmoille, jotta "ollaanko sitä pilkille menossa", kun päällämme on toppatakkia ja kainalossa pilkkijakkaraa. Perille tullaan suunilleen ajoissa ja paikalla on jo hieman aiemmin tullutta porukkaa.

Laulujaoston vetäjä Erkki Kukkonen puolisonsa Hilkan kera, Varttuneet kuoron johtaja Ahti Sepp, Virkeiden ja Iltaruskon vetäjä Pentti Kellokoski, tanssiryhmä Sutjakoiden ohjaaja Aira Jokela ym. ym. He valmistelevat äänitekniikat kuntoon jotta kaikki toimii sitten, kun varsinainen ohjelma alkaa.

Sekä kuoroissa, että Sutjakoissa esiintyvät tapailee jo hyvissä ajoin tanssien askelia ja hiukka myöhemmia alkaa kuorolaisten äänten avaukset. Äänentoistot pelaa ja kaikki on valmiina ennen varsinaisen ohjelman alkua. Paikalle on saapunut ilahduttavasti yleisöä ja arviolta enemmän kuin vuosi sitten. Kylmä sää ei siis ole karkoittanut hyvän kulttuurin ystäviä.

Ohjelman rungon on suunnitellut Erkki Kukkonen siten, että jokainen ryhmä esiintyy kaksi kertaa ohjelma-alueella. Kuorot ja lauluryhmät laulavat siis 2x3 laulua ja tanssiryhmä Sutjakat ensin kaksi rivitanssia ja myöhemmin kaksi senioritanssia lauluryhmä Iltaruskon säestämänä.

Kaikki esitykset meni hyvin läpi, niin kuin hyvin harjoitelleilla kuuluukin. Yleisö jaksoi olla läsnä viimeistä esitystä myöten ja varmaankin kaikki oli päivän ohjelmaan tyytyväisiä. On siis aika kiittää niin yleisöä kuin esiintyjiäkin onnistuneesta sunnuntai iltapäivän yhteisestä parituntisesta ;0)

Kirjoitteli: Teuvo Blomster


Musiikkikurssilta 7-11.3.2019


Kävimme Varkaudessa Kuntorannassa harjoittelemassa Eläkeläiset ry:n 60-vuotisjuhlavuoden lauluja ja myös muutamia muita uusia kuorolauluja esityksiin ja kerhopäiviin. Meitä kurssilaisia oli paikalla 29 henkilöä, Oulusta oli 12henkilöä siinä mukana. Soittajia oli kuusi, Ahti soitti koskettimia ja Sauli kitaraa. He ottivat päävastuun opetuksesta ja stemmoista. Muita soittajia olivat Topi, Lauri, Väinö ja Pentti.


Illalla laulettiin yhteislauluja vielä pitkän päivän jälkeenkin. Karaoke pyöri lauantaina, perjantaina oli tanssit ja sunnuntaina iltamat, jolloin kukin sai esittää omaa ohjelmaa. Pieni yleisökin saatiin mukaan Eevan-saliin.

Isäntänä toimi Veikko Keränen ja emäntänä Eila Pietilä, jotka hoitivat tehtävänsä hienosti.

Antti ja Topi viittoivat tahtia onnistuneesti porukalle.


Kiitos kaikille kurssilaisille ja kurssin vetäjille. Jatketaan syksyllä, jos intoa riittää.


Hyvä reissu!


Raapusti Hilkka ja Erkki.Kesä Kympissä 2018

Niinhän se kesä taas meni kuin huomaamatta monenlaisen toiminnan merkeissä Keäkoti Kympissä. 
Päivittäin oli tarjolla kahvia ja pannaria, sunnuntaina ja keskiviikkona puuroa ja soppaa sekä keskiviikkona vielä  lauloimme yhdessä toivelauluja.
Näitten yhteisten tapaamisten rinnalla innokkaat talkoolaiset ahersivat kiinteistön yleiskunnon kohottamiseksi. Päärakennus sai uutta hirttä seiniinsä ja hulevesien ohjailua paranneltiin.
Maakellari kunnostettiin tarkoitukseensa sopivaksi ja tontin yleisilmettä paranneltiin huoltamalla marjapensaat ja raivaamalla risukot.
Saunarakennuksen kunnostaminen ja päärakennuksen ulkomaalaus ovat ohjelmassa tulevina kesinä.
Käyntejä oli kertynyt päiväkirjaan kesän aikana yli 2500 kpl.
Kiitokset kaikille kesäkodin palveluja käyttäneille ja erityiskiitokset niille talkoolaisille, jotka uurastivat yhteiseksi hyväksi lähes joka päivä.

Puheenjohtaja Veikon kynästä.
Paratiisi

Oulussa kuvataan parhaillaan Yleisradiolle 6-osaista Paratiisi-jännityssarjaa. Kuvaukset kestävät muutaman viikon.
Meidän oma sekakuoromme Varttuneet sai kunnian olla mukana kuvauksissa maanantaina 5.11.2018.
Kävimme torilla laulamassa Aleksis Kiven Oravalaulua parin tunnin ajan. Siinä ajassa ehdimme Ahdin johdolla laulaa sen useampaan kertaan ja ottoja tuli varmaan kymmenkunta.
 Meidän oli käsketty pukeutua tummiin talvivaatteisiin, koska piti näyttää siltä, että Oulussa on tosi kylmä. No, kylmä todellakin tuli sen parin tunnin aikana, koska torillahan käy kylmä tuuli aina ja yhdessä paikassa seisoessa varpaat ja sormet alkoivat olla jäässä. Ja muutenkin alkoi palella, mutta kyllä sen kesti, sillä olihan se hienoa päästä tv-sarjaan. Mainetta ja kunniaa meidän kuorolle ja Ahdille, kuoron johtajana, roppakaupalla ja uusia jäseniäkin kuoroon 3 kappaletta.

Jospa joskus tulisi vielä uudestaan tämmöinen tilaisuus, niin innolla oisimme mukana!!!!

Kirjoitteli mukana ollut Terttu.
Musiikkikurssin kuulumisia.


18-22.10.2018 Kuntorannassa kävimme tällä kertaa opiskelemassa lauluja ensi vuoden suurta juhlaa varten. 
Ensi vuonnahan on Eläkeläiset Ry:n 60-vuotis juhla Helsingin kulttuurikeskuksessa.
Kaikkiaan kurssilaisia oli 33 henkilöä ympäri kaunista kotimaatamme. Meitä oululaisia oli mukana 8 henkilöä. Olimme liikenteessä kimppakyydeillä kolmella autolla ja matkat meni oikein hienosti ilman mitään vaikeuksia.

 Ahti Seppin ja Sauli Malisen johdolla opettelimme uusia ihania lauluja, joista osa oli ihan outoja. Oli tosi inspiroivaa alkaa opettelemaan lauluja, joita ei osannut yhtään ennestään. Tuntui, että vielä on ihan oppivainen, kun laulut alkoivat olla hallinnassa. Siitä suurin kiitos kuuluu Ahdille ja Saulille, jotka kärsivällisesti jaksoivat meitä opettaa.

Kahtena iltana oli karaokea ja tanssia saimme useampana iltana, kun meidän oma kurssilaisten orkesteri soitti ja lauloi. Myös muutama kurssilainen uskaltautui laulamaan tansseissa, mm. meistä oululaisista Raija Paananen ja Hilkka Kukkonen. Upeasti lauloivatkin pari laulua ja pitivät yllä meidän hyvää mainetta, että oululaiset eivät petä koskaan.
Kurssi meni tosi nopeasti, ruoka oli hyvää ja ilmat suosivat niin, että joka päivä pääsi kiertämään kanavalenkin. Parina päivänä vähän tihuutti vettä, mutta se ei menoa haitannut.

Hyvää syksyn jatkoa kaikille lukijoille toivoopi emäntä Terttu.

Ps. Olimme kurssilla emäntänä ja isäntänä Vainikaisen Antin kanssa.

  • Kahvikonsertti

Pidimme Kahvikonsertin sekakuoro "Varttuneiden" ja lauluryhmien "Virkeät" "Iltarusko" ja "Sinitaivas" kanssa Aleksinkulmassa.
Meillä oli vieraana nuori Nicolai Hildonen. Hän soitti kitaralla ja sitten kosketinsoittimissa oli mukana Ahti Sepp. 
On mukavaa, kun saa nuoria mukaan esiintymään.
 Yleisöä oli mukavasti, muutama istuin oli vapaana. Kommentit yleisöltä oli, että olivat viihtyneet ja pitäneet ohjelmasta.
 Kuorolaiset olivat tuoneet arpavoittoja ja arpapöytä oli niin komea, että arvat myytiin heti loppuun.
 Päivi oli kyökin puolella hoitanut tarjoilut ja konsertin päätteeksi juotiin makoisat pullakahvit,niin yleisö, kun kuorolaisetkin. Pitää kiittää talkoolaisia ja tietenkin laulajia ja johtajia onnistuneesta konsertista.
 Hyvää Joulun odotusta kaikille!!
Helmi

Kuntorannan 50-vuotisjuhlat.

Lähdimme joukolla torstaina 27.10 linja-autolla Kuntorantaan.
Otimme myös Muhokselta 10 henkeä mukaan juhlimaan.

Olimme saaneet esiintymiskutsun ja niinpä naisryhmä "Virkeät" ja
miesryhmä "Iltarusko" olivat valmistautuneet esiintymään.
Pääjuhla oli perjantaina ja molemmat ryhmät lauloivat.
Lauantaina oli lltamat ja esiinnyimme vielä sielläkin.
Kuntoranta oli järjestänyt monenlaista ohjelmaa ja Varkauden
teatterilla oli esitykset molempina iltoina.
Ruoka oli hyvää ja oli mukava mennä aamuin ja illoin valmiiksi
katettuun noutopöytään.

Mukavaa reissua varjosti tapaturmat, iso onnettomuus ja sairaustapaus,
ne sai mielet ankeiksi ja mietimme, että koskaan ei tiedä, mitä
voi sattua.
Kiitokset matkan järjestäneelle Maijalle ja linja-autossa Viiville ja
Päiville siitä, että huolehtivat aina porukan kyytiin.
Kiitokset mukana olleille.

Helmi

Teatteriretki Suomussalmelle

Sunnuntaina 5.8.2018 teimme jo perinteeksi muodostuneen teatterimatkan Suomussalmelle.
Maija Nurminen oli hoidellut kaikki tarvittavat matkaan liittyvät asiat loistavasti.
Linja-auto oli tilattuna Sassin Liikenteeltä ja odotteli meitä linja-autoaseman tilausliikennepysäkillä ja pääsimme lähtemään noin 10:15.
Matka sujui mukavasti, Päivi möi arpoja ja Pentti soitteli kitaraa ja porukat lauloivat.
Suomussalmella kävimme syömässä Herkkusuussa ennen teatteriin menoa. Ruoka oli hyvää ja riittävästi.
Sieltä jatkoimme sitten teatteriin suurin odotuksin katsomaan Eero Schroderuksen kirjoittamaa "Navettamaisteria"
Esitys oli taattua maalaiskomediaa, jota olemme tottuneet odottamaan Eeron kynästä.
Väliajan jälkeen, kahvin ja sämpylän virkistäminä, tuntui että esitys huomattavasti parani verrattuna alkuosaan.
Paluumatkalla kävimme vielä Pudasjärven ABC:llä kahvilla ja Oulussa olimme yhdeksän paikkeilla. 
Kaiken kaikkiaan mukava ja nautittava retki kauniina sunnuntaipäivänä.
Maijalle suuret kiitokset kaikista järjestelyistä ja kaikille muillekin järjestämisessä mukana olleille.
Kiitokset myös kaikille mukana olleille mukavasta seurasta.

Terttu

Puistopiknik 15.7.2018


Meillä oli ilo päästä Oulun kaupungin suunnittelemaan Puistopiknik-tapahtumaan Hollihaan uudistetussa puistossa. Esiintymässä olivat: sekakuoro Varttuneet, mieskuoro Iltarusko, naiskuoro Virkeät ja lauluryhmä Sinitaivas.Lisäksi esiintyi senioritanssiryhmä Kesäterä.


Onneksi olimme suunnitelleet ohjelmat kahdessa osiossa, jotta saimme välillä käydä hörppäämässä vettä, koska oli varmaan yksi kesän kuumimpia päiviä. Alkuvaikeuksien jälkeen saimme viriteltyä tekniikan kohdilleen ja pääsimme aloittamaan ohjelmat.

Hannes Leskinen säesti kolmea ryhmää, joten oli siinä Hanskilla hommia haitarin kanssa.

Pentti Kellokoski säesti Virkeät ryhmää.


Yleisöa oli mukavasti kuuntelemassa ja vaikka oli kuuma, niin jäi hyvä mieli, kun saimme olla mukana. Niinhän sitä sanotaan, että lämmin ei luita riko, vaikka se vähän hautelee.

Toivottavasti jatkossa saamme vielä uusia tilaisuuksia.

Kiitos kaikille laulajille ja tanssijoille! Meissä on voimaa!


Hyvää kesän jatkoa kaikille.


Helmi


Kevät/Vappu-konsertti 29.4.2018 Kaupungintalon juhlasalissa klo 14:00

Me kuorolaiset järjestimme taas perinteisen kevätkonsertin, joka oli samalla myös kuoron 40-vuotisjuhlakonsertti.
Meidän yhdistys, Oulun Työväen Eläkeläiset, juhlii 1.8.2018 40-vuotista taivaltaan ja kuoro on perustettu yhtäaikaa.
Konserttia varten olemme tehneet koko talven lujasti töitä, jotta kakki laulut olisivat esitettävässä kunnossa.
Varttuneet-kuorossa, Ahti on "piiskannut" meitä yrittämään aina uudelleen ja uudelleen niin kauan, että kaikki on varmasti kohdallaan.
Pentti on ohjannut Virkeitä ja Iltaruskoa aina vain parempiin suorituksiin.
Sinitaivas ryhmässä ei ole varsinaisesti johtajaa, mutta Hanski haitarinsa kanssa harjoituttaa ryhmää antamaan parastaan.

Vanhan sananlaskun mukaan, kertaus on opintojen äiti ja sitä olemme todellakin seuranneet.
Olemme ihan tyytyväisiä, että näin ikäihmisinä saimme konsertin esityskuntoon. 
Oli suuri ilo, kun huomasimme, että sali on täynnä yleisöä ja yleisö näytti todella viihtyvän.
Sehän se suurimman ilon tuottaa, kun ihmiset lähtevät kotiin  hyvillä mielin ja suut hymyssä. Vieläpä kehuivat, että oli ihana konsertti ja laaja skaala erilaista musiikkia, että kuorolaiset lauloivat tosi hyvin. Aikoivat tulla ensi vuonna taas kuuntelemaan meitä. 
Konsertin loppupuolella monilla meistä, jalat olivat jo ihan tönkköjä seisomisesta, mutta sinnillä kaikki seisoivat loppuun asti.

Suuret kiitokset Ahdille, Pentille ja Hannekselle sekä kaikille talkoolaisille, ilman heitä emme olisi onnistuneet.
Kiitos kuorolaisille kaikista ponnisteluista ja arpavoittoja tuoneille. Kiitos Erkki ja Veikko ja Mallulle kiitokset kukituksista.
Nyt kerätään kesä voimia syksyä ja lokakuuta varten, jolloin pidämme Kahvikonsertin Aleksinkulmassa.

Piirteli Helmi
Musiikkikurssi Kuntorannassa 8-12.3.2018

Oululaiset olivat taas joukolla mukana musiikkikurssilla, mukana oli 15 innokasta kurssilaista. Sekä miehiä että naisia.
Erikoisuutena oli mukana kantele, joka oli suomalaisten kansallissoitin jo ennenkuin muita soittimia oli Suomessa nähtykään. Ahti Seppin käsissä tämäkin soitin kuulosti tosi hyvältä.
Kurssin vetäjät Sauli Malinen (kitara) ja  Ahti Sepp (koskettimet) soittivat ja lauloivat meille stemmoja pitkät päivät ja laulettiin siinä mukana me kurssilaisetkin ja opittiinkin taas monta hyvää laulua ohjelmistoomme.
Hannes Leskinen(haitari), Toivo Tuukkainen (kitara) ja Erkki Hepoaho (koskettimet) säestivät myös meidän harjoituksia kaikki päivät.
Pidettiin myös lauantai-iltana iltamat, jossa kaikki kurssilaiset saivat esittää omaa ohjelmaa. Juontajana Veikko Keränen.  Suurin osa ohjelmista oli oululaisten käsissä. Parhaamme yritimme ja pari tuntia vierähti ihan huomaamatta. Kehujakin tuli tosi paljon, sekä kurssin ohjaajilta, että kurssikavereilta. Tuntuivat olevan tyytyväisiä tarjontaan.
Iltaisin lauloimme yhteislauluja ja taisipa siellä tanssijalkakin vipattaa yhdellä jos toisellakin. Kotimatkalle lähdimme hyvillä mielin seuraavat kurssit lokakuussa jo mielessä pyörien.

Erkki Kukkonen


KUOROLAISTEN PIKKUJOULU 25-26.11 ROKUALLA

Lähdimme lauantaina 25.11. klo 11.00 kohti Rokuaa. Mukana oli kuorolaisten lisäksi puolisoita ja ystäviä. Majoitumme päivällä ja sitten oli iltapäivällä aikaa suunnitella ohjelmia. Jouluruoka nautittiin illalla ja oli kyllä niin monenlaista, että kaikki varmaan olivat kylläisiä.

Meille oli varattu kabinetti Ahveroinen illanviettoa varten. Siellä oli monenlaista ohjelmaa. Keijut hipsuttelivat niin sievästi, vaikka joku valitteli, että ei oikein taivu keijukaisiksi. Hienosti meni.
Tonttuleikki oli kiva ja sinne oli eksynyt 3 poikatonttuakin.
Kolme hienoa leidiä esitti laulun, jossa muistaakseni kehuttiin, kuinka he osaavat parhaiten rakastaa.
Parasta oli, kun "Urmas" ja "Ursula" tapasivat jälleen. He olivat tavanneet kesällä Vuokatissa ja oli jäänyt kaipuu jälleentapaamaseen. Tapaamisen kunniaksi he esittivät hurjan rokkinumeron, jossa henki salpaantui katsojillakin.
Hilkka ja Eila esittivät runon, Päivi mejän kielellä Jesuksen syntymätarinan.
Matti luki tarinan, mikä tekee esim. kylläi"seksi".
Minulla oli tarina "Helvetistä"
Iltarusko ja Virkeät lauloivat joululauluja ja tietenkin lauloimme yhdessä.
Lopuksi saapui laulava Joulupukki ja lahjan sai, joka lahjan toi.

Oli oikein mukavat juhlat ja luulen että kaikilla oli hauskaa, kun loppuillasta sai vielä pistää jalalla koreasti.
Kirjoitti Helmi

KESÄTEATTERIREISSU SUOMUSSALMELLE.
Ei edes syksyisen koleaksi muuttunut sää lannistanut iloisia Retikkateatteriin menijöitä sunnuntaina (6.8.2017). Aamulla aikaisin lähdettiin täydellä bussilla ja ennen esitystä käytiin lounaalla Ämmänsaaressa. Näytelmä nimeltä "Kupla" oli tuttua hauskaa kesäteatteria. Mutta tässäkin näytelmässä oli totta toinen puoli, kun muistetaan 90-luvun alkupuolen kupla. Silloinhan pankit "ostivat rahaa markalla ja myivät kahdella" niin kuin näytelmässä. Kainuun murre jaksaa "hykerryttää" minua vuodesta toiseen.
Koleasta säästä huolimatta päivä oli mukava ja perinteisestä retkestä jäi mukava muisto. Kuultiin myös näyttämöltä, että Oulu Työväen eläkeläiset ovat ihania.

Kiitos matkanvetäjä Maijalle ja kaikille mukana olleille. Tästa perinteisestä retkestä kannattaa pitää kiinni.
Kirjoitti Paula Häppäri.

Kuva Varttuneet kuorosta kevätkonsertissa 2017