Tämä sivu on avattu Sinua varten.

Takanas on pitkä tie, se tarinoita täynnä lie? 
Kerro meille, kerro heille, kerro, kerro tovereille. Tao tarina turuille, runo riimitä riveille ;O)  tb.
Juttuja, runoja, matkakertomuksia ja vaikkapa ohjelmavinkkejä voi lähettää sähköposti-osoitteeseen:
terttu.taajoranta@gmail.com tai paula.happari@gmail.com


KUOROLAISTEN PIKKUJOULU 25-26.11 ROKUALLA

Lähdimme lauantaina 25.11. klo 11.00 kohti Rokuaa. Mukana oli kuorolaisten lisäksi puolisoita ja ystäviä. Majoitumme päivällä ja sitten oli iltapäivällä aikaa suunnitella ohjelmia. Jouluruoka nautittiin illalla ja oli kyllä niin monenlaista, että kaikki varmaan olivat kylläisiä.

Meille oli varattu kabinetti Ahveroinen illanviettoa varten. Siellä oli monenlaista ohjelmaa. Keijut hipsuttelivat niin sievästi, vaikka joku valitteli, että ei oikein taivu keijukaisiksi. Hienosti meni.
Tonttuleikki oli kiva ja sinne oli eksynyt 3 poikatonttuakin.
Kolme hienoa leidiä esitti laulun, jossa muistaakseni kehuttiin, kuinka he osaavat parhaiten rakastaa.
Parasta oli, kun "Urmas" ja "Ursula" tapasivat jälleen. He olivat tavanneet kesällä Vuokatissa ja oli jäänyt kaipuu jälleentapaamaseen. Tapaamisen kunniaksi he esittivät hurjan rokkinumeron, jossa henki salpaantui katsojillakin.
Hilkka ja Eila esittivät runon, Päivi mejän kielellä Jesuksen syntymätarinan.
Matti luki tarinan, mikä tekee esim. kylläi"seksi".
Minulla oli tarina "Helvetistä"
Iltarusko ja Virkeät lauloivat joululauluja ja tietenkin lauloimme yhdessä.
Lopuksi saapui laulava Joulupukki ja lahjan sai, joka lahjan toi.

Oli oikein mukavat juhlat ja luulen että kaikilla oli hauskaa, kun loppuillasta sai vielä pistää jalalla koreasti.
Kirjoitti Helmi

KESÄTEATTERIREISSU SUOMUSSALMELLE.
Ei edes syksyisen koleaksi muuttunut sää lannistanut iloisia Retikkateatteriin menijöitä sunnuntaina (6.8.2017). Aamulla aikaisin lähdettiin täydellä bussilla ja ennen esitystä käytiin lounaalla Ämmänsaaressa. Näytelmä nimeltä "Kupla" oli tuttua hauskaa kesäteatteria. Mutta tässäkin näytelmässä oli totta toinen puoli, kun muistetaan 90-luvun alkupuolen kupla. Silloinhan pankit "ostivat rahaa markalla ja myivät kahdella" niin kuin näytelmässä. Kainuun murre jaksaa "hykerryttää" minua vuodesta toiseen.
Koleasta säästä huolimatta päivä oli mukava ja perinteisestä retkestä jäi mukava muisto. Kuultiin myös näyttämöltä, että Oulu Työväen eläkeläiset ovat ihania.

Kiitos matkanvetäjä Maijalle ja kaikille mukana olleille. Tästa perinteisestä retkestä kannattaa pitää kiinni.
Kirjoitti Paula Häppäri.

Kuva Varttuneet kuorosta kevätkonsertissa 2017

Vuokatin Kesäpäivät (12-15.6.2017)
Tarttasimme Linja-autoasemalta 12.6. klo10.00 matkanpäänä Vuokatti. Päätimme lähteä kuoron ja liikunnan kanssa päivää aikaisemmin kuin muut. Majapaikkamme oli ensimmäisen yön hotelli Katinkulta. Siellä tapahtui kaikki esiintymisetkin isolla areenalla. Seuraavat kaksi yötä olimme Vuokatinmaalla mökeissä. Maanantai-ilta vietettiin rentoutumalla, kuinkas muuten kuin laulaen.

Juhlissa oli tiistaina Kainuulaisten järjestämää ohjelmaa ja kyllähän siellä osataan.
Yhteisharjoituksia oli paljon isolla kuorolla ja liikunnalla. Täytyihän kaikki menna nappiin esityksessä. Liikunnan esityksiä oli ilo katsoa. Oli tasokasta katsottavaa.
Arpajaiset pidettiin tietenkin ja voittoja oli jokainen tuonut tullessaan, vähän kartuttaa matkakassaa.
Näkemistä, kokemista, kilpailuja ym. olisi ollut vaikka kuinka paljon, mutta kun esiintyy ohjelmissa, on aikatauluihin sidottu. "Varttuneet" kuorokin sai esiintyä iltamissa ja olihan se meistä upeaa.
Vuokatinmaalla ei ollut aamiaisia, mutta meillä on semmoisia ihmisiä, jotka olivat järjestäneet että kaikki sai puurot ym.vermeet, eikä kukaan jäänyt nälkäiseksi. Kiitos, Erkki, Hilkka, Päivi ja Tuulikki. Erityiskiitos vielä Päiville matkanvetäjän tehtävästä. Kaikki hoitui ajallaan ja bussilla oli liikettä Aasta-Beehen.
Esitykset oli mahtavia ja juhlapuhujina Martti Korhonen ja Merja Kyllönen puhuivat asiaa.

Matka oli aika raskas, mutta hauskaa oli ja jäi mukavia muistoja pitkäksi aikaa.
Piirteli Helmi

Jukka Kuoppamäki ja Veikko Kettunen jutustelemassa.

KAAMOKSEN KRUUNAJAISET KUNTORANNASSA
(11-15.1.2017)
Tulipahan taas kerran käydyksi Kuntorannassa. Tällä kertaa kruunattiin/kaadettiin kaamosta ja tultiin hyvälle tuulelle, kuten Kuntorannan mainos on luvannut. Ryhmämme ei ollut suuruudella pilattu, mutta noin kymmenen hengen joukkueemme täydensi mukavasti joukkoa, jota oli saapunut paikalle lähes jokaisen aluejärjestön alueelta.
Moninainen oli se murteitten ja yleiskielen sekoitus, joka kuului sieltä missä vain erisuuruisia ryhmiä oli koolla. Tärkeintähän onkin se, että voidaan tavata vanhoja ystäviä ja -tuttuja ja myös löytää uusia tuttavuuksia. Kuntoranta eri tapahtumineen on oiva paikka "tulla valmiiseen ruokapöytään" ja nauttia myös kanssaihmisten seurasta.
Tämänkertaiseen Kaamoksen "nujertamiseen" olikin laadittu erinomaiset lääkkeet: Kuultiin Kannaksen lauluja sota-ajalta muonituslottien ja maanpuolustajajermujen esittämänä. Hengellisempää musiikkia tarjosi Akaasia-Cospel-kuoro. Jukka Kuoppamäki palautti taas mieliimme musiikkikappaleita 60-luvulta alkaen. Kyllä mies ja kitara olivat varsin toimiva ja viihdyttävä pari.
Se niin monelle tärkeä tanssimisen mahdollisuuskin oli huomioitu. Ravintolassa tanssittiin karaoken tahdissa ja Eevansalissa elävän musiikin tahdissa, jota tarjosi Seniori-Make klarinetistin ja kettuveksin osittain täydentämänä. Make soitteli myös päivätanssit ja veti yhteislaulutapahtuman. 
Tanssin järjestäminen kahdessa tilassa samaan aikaan, olisi ehkä vaatinut hyvin onnistuakseen enemmän tanssikansaa. Mielenkiintoinen havainto kuitenkin oli, että karaokepuoli veti porukkaa paremmin. Lieneekö syynä ollut palvelutiskin läheisyys. Ehkä kuitenkin laulamisen palo oli se merkittävin tekijä. Jatkossa karaoken ja elävän tanssimusiikin jaksojen porrastaminen ajallisesti, ehkä toimisi paremmin kuin hajauttaminen eri tiloihin.
Kuin pisteenä iin päälle on todettava, että Kuntorannan monipuoliset terveys/kuntopalvelut olivat täysitehoisesti käytössämme, joten "ruumis
ja sielu" ravittuna oli kiva lähteä kohtia kohti kuka milläkin kulkuvälineellä.
Veikko Kettunen